Ai että mitäkö…

Normaali

…no iha sitä sammaa tohinaa, ku aiemmikkii. Mihi se täst muuttus. Ei oo viel tullu sopparille ruuhkaa, neljä – kuus saunojaa ollu mei aikan. Kokkailut jatkuu entisellää, mitä sitä tapojaa muuttamaa.

Saku ol viimestä kertaa lomilla, torstain män takasii ja ens torstain pääsöö lopullisest pois. Kyl mummo silmä leppää, ku kahtoo rajajääkärii armeija vermeet pääl, komia poika, oikeest jo mies. Otol sit vissii syksyl kutsunnat ees. Ei hyväne aika, meijä pienet kullamurut aikamiehii. Ei voi ku ihailla, olla kiitolline, et ovat reippaita, avuliaita, vanhemmat ihmiset huomioivii, tiettyt kotityöt hoitaavat käskemättä, koska niist on sovittu.

Kaalimuhennos a’la Vuokko rikottuu ohrasuurimoo,varhaiskaalii, sipulii, porkkanaa, nyhtökauraa, inkiväärii, chiliä, fenkolii, kuminaa, kanaliemikuutio, vettä. Kolmepäivä ruoka n. 8 euroo ja viimese päälle hyvvää. Viimesii kahtee piharuukkuu äitille kukkaset. Tuoksupelargoni kukassa, toise samalaise myös kukkii. Vähä meinas makkara sähkögrillis kärähtää, ku pit overavos Kriminalistii vahtii. Eile laitteli puutarhaa järjestyksee, ehkä viel yrttipurkkie alle lisäkorotusta.

Advertisement

2 responses »

  1. Kaalisävellystä oli meilläki: kukkakaali, keräkaali, porkkanoota, sipuli, vähärasvaasta nauran jauhelihaa, pippuria, paprikajauhetta, chilijauhetta, suolaa, kasvisliemikuutioota ja lopuuksi ruokakermaa. Ei ihan nelijän tähären ateria, mutta kyllä se syöryksi tuloo.

  2. Kyllä noil aineksil kuulostaa hyvinnii maukkaalle. Ossi sanokii et kaalist saap kaikkei parasta ruokaa, ei voi männä pielee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s