Lokakuu alkaa loppumaa.

Normaali

Kelit o hyvikii olleet epävakaisii, jos ei saja päiväl, nii sit sattaa yöl. Normaalii sähläämistä, uimasil o käyty, vesi alkaa hivutella 9:sää.

Kaupast haettu rehuja, leipää, juureksii. Pakastimest sulateltu hernekeittoo, kalakeittoo, karjalapaistii. Kaurapuuroo aamupalal, päiväkahvil kaurasämpylää leikkeleel, juustol, iltapalal jogurttii marjoil, myslil, hunajal. Eile tein broilerii, basmatiriisii, salaattii, sammaa tännää.

Hanna toi eile Oto metsästystaki vetoketju korjauksee. Aamul aloti, pelkkää vetoketju poistoo tuhraantu 1½ tuntii. Mil helkkari teräsvahvisteisel langal lie ommeltu ja julmetu lyhyel tikil. Mie jo säikähi et nyt ne vaihevuuvet isk kimppuu, tosi het perrää aatteli et miul o huono kunto, ku vetoketju irrotus sai hie pintaa. Uuve vetoketju asettelu paikoillee, sen 10 vernäytettä tul otettuu, takis on nääs ”vesesteet” ja niist ei meinant neula männä läpi. Välil pit ruokailla, sit ompelemmaa, aarghh, vituiks män, pura uuvestaa. Sit en yrittänykkää kikkailla oikeelaista ommelta, vaa oijoi mutkat suoraks, joha onnistu. Pääasiaha ei ollu et tulo yhtä hyvä ku uuten, vaa et vetoketju toimii. Otto ei varmana välitä siit, et sisäpuolel o jossai kohtii pari ryppyy, ei ne hirvet tuu taki sissää kurkkimaa. Kaike kaikkiaa sai n.5½ tuntii aikaa kulumaa yhe vetoketju kans. Jos nyt ees tän yhe metsästyskaue kestäs, ku takki o Oto lempitakki…Saku entine.

Yhten iltan iltapalan espanjalaine perunamunakas, sauna pihakuuses valot päällä.

Advertisement

2 responses »

  1. Mä nyt en tykkää ompelemisesta muutenkaa, mutta vetoketjun vaihtaminen on vihoviimmeestä hommaa. Muistan aikanansa, ku isännällä oli tekoturkisvuorisia työtakkia tai haalaria, joittenka päällyskangas oli enstexiä. Ja vetoketju oli tietysti niitten välis. Aika monta ärräpäätä tuli päästeltyä niitten kans. Lopuuksi ilimootin, jotta jos vetoketju hajuaa, niin sitte pitää hankkia uus takki tai vierä oikialle ompelijalle. Minen enää vaihra yhtäkää.

  2. Ei niitte vaihto mittää herkkuhommaa oo, mutku ottaa aikaa niitte kans söhräämissee, nii jossai vaihees tulo valmista 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s