Jotta mitä häntä. Sitä sammaa vanhaa.
Lauantain sutinat ja sit kolmeks saunalauteille.
Meit ol heti kolme pariskuntaa ja viel yks mies kerkes sakkii. Sano et pakko tulla, et näkköö minnuu ees kerra kesäs, hehhehhee.
Kottii tultuu juotii saunakaffet, katottii snookeri pelluuta, sit armastus alko kattoo urheilukisoja, mie poistui kattomaa omia taltiointei. Välil piji huilii, tein togarashi mausteseokse valmiiks. Putsasi lohepäält alotusmausteet pois, laitoi viimeistelymaustee päälle, kala takas jääkaappii.
Sit vast ol saunaoluse vuoro, avaraa luontoo kattois viel lasilline viini, leipäpala uutta rikossarjaa kattois.
Ruokapolitiikka tännää, teenkii risottoo, ei ollu salottisipulii, pilkoi piene punasipuli pieneks silpuks, no ei ollu valkoviiniikää, laitanpa mirini-riisiviinietikkaa, ei oo parmesaaniikaa, raastoi tolkutontaceddarii. Enpä tiijä oisko noil oikeil mausteil tullu yhtää parempaa. Nyt poimi 4 keltasta ja 4 punasta tomattii parvekkeelt syötäväks. Plus muut lisukkeet.
Yllätys, lohi ei ollu ”polttava” makune, pikemmikkii vähäine makeus tul läpi, mut se taitaa kuuluukkii japanilaise keittiö makuihi.
Eile se vast kurmeeateria olkii 😀 😀 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ai siitä tuliki ”graavilohta”. Mä luulin, jotta se kypsennetähän, mutta Japanishan tosiaan tairetahan syörä palijolti ”raakaa” kalaa.
Raakaa syötävää, tännää kokkeile osast kalaa, tehä kookoskermaa kastikkee jasminriisille. Tykkään mieluummi kypsennetyst kalast.